18:00

IFK Östersund

Referat

Bergnäsets AIK - IFK Östersund 0-3

Det blev en trist lördagkväll i Arcushallen när herrarna tog emot IFK Östersund. Östersund startar matchen aggressivt och tar ledningen redan i fjärde minuten. Vi känns inte riktigt påkopplade och kommer sent in i situationerna vilket gör att vi förlorar de flesta närkamper. Vi tvingas dessutom till ett tidigt byte då DG blir skadad. Vi "vaknar" till och jämnar ut spelet men Östersund är hela tiden farliga och hugger direkt med snabba omställningar där man fyller på med mycket folk och spelar fyndigt när vi tappar boll i fel lägen. Vi skapar dock ett par möjligheter mitt i första halvlek och får ett mål bortdömt för offside. I minut 41 gör Östersund 2-0 och vi hänger med huvudena. Östersund tar vara på att vi verkar längta efter pausvila och stänger matchen med ett 3-0 mål på övertid i första halvlek. Vi gör ett försök att komma in i matchen i andra halvlek och skapar tryck mot Östersund vilket leder till 6-7 hörnor men ingen riktigt kvalificerad chans. Efter c:a 20 minuter avtar vår offensiv när vi inte får utdelning och sista 25 känns som en transportsträcka.
Sammanfattningsvis kan vi säga att det visade sig inte vara någon tillfällighet att Östersund slog Ytterhogdal stort i premiären. Det var en stor skillnad på dagens lag mot för det vi mötte förra säsongen, ett lag som garanterat kommer tillhöra topp fem i serien om inget märkligt händer. För vår del gäller det att lära av det här och sedan lägga den här matchen bakom oss och sikta på tre poäng hemma mot Ytterhogdal hemma på fredag.
Då behöver vi revanchera oss och få in poäng på kontot.
Ses på fredag på NYABvallen, avspark 12.00.